Att tillväxtverket slösar och festar är naturligt

Till de som är förvånade över att tillväxtverket sätter sprätt på skattepengar, här kommer en gåta: Gissa vad som händer om man låter en grupp människor få tillgång till i stort sett obegränsat med andra människors pengar utan att ha några kunder, aktieägare eller dylikt att stå till svars för, samtidigt som de i praktiken står ovanför Sveriges lagar?

Här kommer också dagens tankenöt: Lilla Sverige har över 370 myndigheter (förutom domstolar och liknande). Fundera på hur stor del av din samlade inkomst som går till att betala för deras krognotor, och allt annat där de utnyttjar sin position. Detta utöver kostnaderna för den extremt tröggående, ineffektiva och gigantiska byråkrati som de existerar för att upprätthålla. Det här är något vi kommer att få se mer av om granskningen fortsätter

Annonser

Om 7ster

Idérik liberal tänkare som utgår ifrån att alla människor har rätt till sin frihet, liv och egendom, samt att alla ska vara lika inför lagen och lagen ska vara lika för alla. Kan inte inordnas på en s.k. vänster-höger skala. Skriver om allt möjligt, men försöker hålla mig till sådant som inte anses självklart utan kan provocera, väcka debatt och ge nya infallsvinklar.
Det här inlägget postades i Samhälle & Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.