Bättre att alla har det sämre än att några får det bättre.

Sånt här gör mig riktigt arg. Här har vi personal på en skola som bryr sig och anstränger sig för att barnen ska få så bra mat som möjligt. Utan att det har kostat något extra har de lyckats fantastiskt bra med bl.a. nybakat bröd och 15 olika grönsaker. Tror ni då att kommunen gläds åt att dessa barn fått det bättre och ser skolan som en föredöme och drar lärdomar? Nej, skolan beordras att försämra maten, för om inte alla skolor har det så bra, så ska ingen ha det. Jag trodde i min enfaldighet att den här typen av tankar, att man hellre väljer att alla ska ha det lika dåligt istället för att förbättra för så många som möjligt, dog med sovjetunionen på 80-talet, men uppenbarligen frodas de alldeles utmärkt i Falun.

 

dt.se: Hembakat bröd passar inte i skolmatsalen – Falun

Hembakt bröd passar inte i skolmatsalen i Falun

Annonser

Om 7ster

Idérik liberal tänkare som utgår ifrån att alla människor har rätt till sin frihet, liv och egendom, samt att alla ska vara lika inför lagen och lagen ska vara lika för alla. Kan inte inordnas på en s.k. vänster-höger skala. Skriver om allt möjligt, men försöker hålla mig till sådant som inte anses självklart utan kan provocera, väcka debatt och ge nya infallsvinklar.
Det här inlägget postades i Iaktagelser & funderingar, Samhälle & Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.