Galaxy S4 presenterad, men uppfyller den förväntningarna?

Natten till idag presenterade Samsung sitt nya flaggskepp Galaxy S4, något som jag väntat länge på. I en livesändning över Youtube och via olika tidningars liverapportering kunde man följa den överdådiga presentationen som fick tidigare iphonepresentationer att framstå som ett ganska fjuttigt jippo. De hade hyrt Time Square, tusentals människor stod i kö och under en timmes uppträdande med teater och Broadwayorkester som styrde tankarna mot Oscarsgalan fick vi veta det mesta.

Även om en hel del hade läckt ut hade jag höga förväntningar och förhoppningar. Men någon trådlös laddning, dubbla simkort, vattentät skal och kanske t.o.m. en böjbar skärm blev det inte, och i Sverige kommer vi att få nöja oss med 4 kärnor istället för 8 då LTE-kretsen för Sverige inte stödjer mer.

Men det är ju klart att den imponerar: Den otroliga 5” HD skärmen av typen super amoled brilljerar. Likaså 13 Mpixel-kameran där man kan ta en ström av bilder blixtsnabbt och välja ut den bästa eller att få en ström av bilder hopsatta till en bild (se nedan) . S4:an kan sätta ihop bilder från båda kamerorna så att även den som tar kortet kan vara med. Sist men inte minst kan S4 ta upp ljud till varje bild så att ljudet spelas upp när man tittar på bilden.

Drama Shot

Totalt sett är hårdvaran den bästa på marknaden, i ett skal som nu är smalare än 8 mm. Mjukvaran har blivit ännu bättre plus att de tryckt in ett tjog nya funktioner. Men det här med funktionerna var det lite blandad kvalité på.

Det är ju kul att kunna styra mobilen utan att nudda skärmen, vilket bl.a. tillåter handskar och kladdiga fingrar.  Ögonstyrning, att filmer automatiskt pausar när man tittar bort och direktöversättning mellan olika språk både muntligt och skriftligt är kanon för den som är ute och reser. Egen assistent när man kör bil och att S4an kan bli din egen läkare är ju också charmigt.

Däremot att kunna koppla ihop upp till 8 st telefoner och använda dem som surroundhögtalare känns tämligen meningslöst.

Jag hade velat ha mer, men det är inget snack om att S4an (möjligtvis tillsammans med Xperia Z), är världens idag bästa smartphone, alla kategorier. Den förväntas finnas i handeln i slutet av april med en prislapp på ca 6300 kr. Det är en bra bit över vad S3:an kostar och frågan är hur många som tycker att det är värt pengarna. Jag blir väl (sorgligt nog) en av dem.

Annonser

Om 7ster

Idérik liberal tänkare som utgår ifrån att alla människor har rätt till sin frihet, liv och egendom, samt att alla ska vara lika inför lagen och lagen ska vara lika för alla. Kan inte inordnas på en s.k. vänster-höger skala. Skriver om allt möjligt, men försöker hålla mig till sådant som inte anses självklart utan kan provocera, väcka debatt och ge nya infallsvinklar.
Det här inlägget postades i Personligt & vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Galaxy S4 presenterad, men uppfyller den förväntningarna?

  1. Ping: Otroligt trött på tjatet om ”iPhondödare” | 7ster

  2. Ping: Otroligt trött på tjatet om ”iPhone-dödare” | 7ster

Kommentarsfältet är stängt.